Hotel Marriott, København

Arkitekt:

PLH Arkitekter A/S, MAA

Det amerikanske Marriott Hotel er blandt de første bygninger, der blev opført 2001 sammen med naboen Nykredit på de forladte havneopmråder ved Kalvebod Brygge i København. Da den internationale hotelkæde fik tilladelse til at bygge i 1990'erne, manglede København penge til bl.a. etableringen af Ørestaden, hvorfor grundene på Kalvebod Brygge blev solgt til individuelle bygherrer uden for mange forhåndsbetingelser. Således blev der ikke udarbejdet en samlet plan med for eksempel en bred udnyttelse for havneudbygningen på dette sted.
Hotellet på 11 etager er ufølsomt lagt på langs af havneløbet, så bebyggelsen bagved ikke har noget udsyn til vandet. Almindelig sædvane i Københavns Havn havde ellers været, at bebyggelse blev placeret som længer på tværs af havneløbet for at integrere vandet som det rekreative element med byen. Både hotellet og Nykredit er udadtil kølige og ferske uden udadrettede funktioner for det brede publikum. Hotellets terrasse er hævet op over havnepromenadens niveau og virker temmelig utilnærmelig. Det rummer 395 værelser, konference- og mødelokaler samt business- og fittnescenter.
I 2013 fik hotellet imidlertid en rekreativ gave af Københavns Kommune med anlæggelsen af Kalvebod Bølge på broer ude i havnen, hvor der er solskin. Her er alsken rekreative vandaktiviteter, der har mildnet havnestrækningen i væsentlig grad.
Opførelsesdata

Årstal: 1999 - 2001

Adresse

Kalvebod Brygge 5
DK-1560 København V

Byggeriets øvrige parter

Bygherre: Marriott Internationel og Nykredit A/S
Ingeniør: Birch & Krogboe A/S, FRI
Landskabsarkitekt: Ginman, Harboe og Borup
Entreprenør: Kalvebod-konsortiet
Konsulent: Cowi A/S, FRI (bygherrerådgivning)

Anvendelse

Hovedfunktion : Erhverv
Bygningsart : Hotel

Referencer
Byggeplads Danmark 3-2001. Berlingske Tidende 2-3-99 og Jyllands-Posten 1-3-99. Karsten R. S. Ifversen og Jens Martin Lindhe: Generøs by - Københavns nye arkitektur. Gyldendal, 2013. "

FORSIDE | BYGNINGER | ARKITEKTER | ARKITEKTFIRMAEROM PROJEKTET | KONTAKT |

ARKARK.DK blev oprettet i 2007 af arkitekter Esben Larsen og Rimas Steponaitis.
Copyright ©ARKARK.DK 2011. All Rights Reserved. Powered by SCIMORE