Colgate-Palmolive, Glostrup (flyttet)

Arkitekt:

Erik Friehling

Colgate-Palmolive var 1963-2005 beliggende i Industricentrum Herstedøster, der er det første planlagte industriområde i Københavns periferi.
Her blev der udarbejdet fælles retningslinjer for bebyggelse, skiltning, beplantning m.v. Fælles for udtrykket for mange af virksomhederne var fabriks- og montagehallerne, der som store blokke rager op over de flade én-etages administrationsbygninger.
Anlægget for Colgate-Palmolive skilte sig i sin oprindelige skikkelse ud med store fritstående siloer, bl.a. et karakteristisk vaskepulvertårn, og skorstene i forskellige størrelser og materialer, der synliggjorde produktionsprocessen.
I 2005 flyttede Colgate-Palmolive produktionen til Frankrig og vaskepulvertårnet nedrevet. Siden har resten af bygningerne ventet på nye udfordringer.
Opførelsesdata

Årstal: 1964 - 1965
Bygningsændringer og ombygninger:
Produktion og administration er flyttet til hhv. Frankrig og Kongens Lyngby i 2005. Vaskepulvertårnet er herefter nedrevet og de øvrige bygninger stadigvis tomme 2013.

Adresse

Smedeland 9, Albertslund
DK-2600 Glostrup

Byggeriets øvrige parter

Bygherre: Colgate-Palmolive
Ingeniør: Erik Friehling
Entreprenør: H. Hoffmann & Sønner

Anvendelse

Hovedfunktion : Erhverv
Bygningsart : Fabrik

Referencer
Jørgen Sestoft: Danmarks Arkitektur. Arbejdets bygninger. Gyldendal 1979. Weilbach, Dansk Kunstnerleksikon, bind 2. Munksgaard - Rosinante 1994. "

FORSIDE | BYGNINGER | ARKITEKTER | ARKITEKTFIRMAEROM PROJEKTET | KONTAKT |

ARKARK.DK blev oprettet i 2007 af arkitekter Esben Larsen og Rimas Steponaitis.
Copyright ©ARKARK.DK 2011. All Rights Reserved. Powered by SCIMORE