Fuglebakken, Frederiksberg

Arkitekt:

Thorkild Henningsen

De første rækkehuse som fx Bakkehusene blev opført i den hensigt at tilbyde gode boliger for mindrebemidlede arbejdere. Men de syntes, den tætte, lave boligform var for tarvelig og rettede opmærksomheden mod bl.a. Grøndalsvænges fritliggende haveboliger.
I stedet blev det de bedrestillede, der fattede interesse for rækkehuset. Og det i en grad, så husene kunne bygges i en mere komfortabel udførelse og i et større antal.
Det er Fuglebakken på Frederiksberg et udtryk for. Her skabte Thorvald Henningsen på grundlag af sine internationale påvirkninger og sine mange erfaringer med hustypen et afklaret rækkehus, der er mere frigjort end de tidligere, noget traditionsbundne bebyggelser. Han opførte stramt komponerede bygningskroppe med 165 huse i flere typer udover lave etagehuse mod Godthåbsvej.
Den klare og velgennemtænkte planløsning blev cementeret. Husene er i to etager med gennemarbejdede facader i gule sten. Her blev der arbejdet harmonisk med en fin balance i fordelingen mellem mur, vindues- og dørpartier. Bl.a. koblede man vinduerne på første sal sammen til ét stort, så man kunne opnå en større murflade.
Opførelsesdata

Årstal: 1928 - 1929

Adresse

Godthåbsvej, Duevej, Fuglebakkevej, Drosselvej, Solsortevej, Vagtelvej og Egernvej
DK-2000 Fredriksberg

Byggeriets øvrige parter

Anvendelse

Hovedfunktion : Støttet boligbyggeri
Bygningsart : Rækkehuse
Særlige aspekter: Præmieret af Frederiksberg Kommune 1928.

Referencer
Arkitekten M 2-1931, side 17. Tobias Faber, Dansk Arkitektur, 1963. Harald Langberg: Hvem Byggede Hvad 1. Politikens Forlag, 1968. Lisbet Balslev Jørgensen: Danmarks Arkitektur, Enfamiliehuset, Gyldendal, 1979. Hakon Stephensen: Arkitekten Thorkild Henningsen, kunstner og humanist. Arkitektens Forlag, 1978. Carl Erik Andersen: Rækkehusene på Fuglebakken. Fuglebakkens Ejerlaug, 1994. Guide til Dansk Arkitektur I. Stadsarkitektur i 100 år. Bygninger præmieret af Frederiksberg Kommune 1902-2002. Arkitektur Forum, 2002. "
LinksFuglebakken, Frederiksberg
Fuglebakken, Frederiksberg
Fuglebakken, Frederiksberg
Fuglebakken, Frederiksberg
Fuglebakken, Frederiksberg
Fuglebakken, Frederiksberg
Fuglebakken, Frederiksberg
Fuglebakken, Frederiksberg
Fuglebakken, Frederiksberg
Fuglebakken, Frederiksberg

FORSIDE | BYGNINGER | ARKITEKTER | ARKITEKTFIRMAEROM PROJEKTET | KONTAKT |

ARKARK.DK blev oprettet i 2007 af arkitekter Esben Larsen og Rimas Steponaitis.
Copyright ©ARKARK.DK 2011. All Rights Reserved. Powered by SCIMORE