BaNanna Park, København N

Arkitekt:

Nord, arkitekter MAA

En tidligere industrigrund, klemt inde i karreerne ved Nannasgade på Nørrebro i København, er takket være de lokale ildsjæles engagement, kommunal opbakning og en håndfuld nyt byudstyr forvandlet til et vellykket grønt åndehul for kvarteret i stedet for bebyggelse. Nu er den tidligere giftgrund blevet renset og bl.a. udstyret med klatrelandskab, sportsudstyr, ny beplantning og bananformede jordvolde, den ene belagt med en skriggul sportsbelægning.
Området, benævnt BaNanna Park efter bananerne, er delt i tre dele, junglen, plænen og pladsen med hver sin funktion. Junglen består af træer, bl.a. nyplantede kirsebærtræer, der blomstrer smukt om foråret, og tætte bambusbuske. Plænen udnyttes til boldbane, men her findes også de karakteristiske bananer, som kan bruges til legeplads eller som tilskuertribuner ved fodboldkampe. Pladsen markerer indgangen til BaNanna Park. Det er her, den 14 meter høje klatreportal er opstillet sammen med andet byinventar, der indbyder til ophold.
Parken bindes sammen af et asfalteret perimetersti, som eksempelvis kan anvendes til cykling eller rulleskøjteløb. Langs stien er der opstillet lamper og et par store lysmaster med farvet lys, der om aftenen kaster et eventyragtigt skær over parken. BaNanna Park er et led i en pragmatisk områdefornyelse af kvarteret omkring Mimersgade. Herudover er Superkilen, Mimersparken og Odinsgade Lommepark anlagt de senere år.
Opførelsesdata

Årstal: 2009 - 2010

Adresse

Vølundsgade, Nannasgade, Rådmandsgade og Tagensvej
DK-2200 København N

Byggeriets øvrige parter

Bygherre: Områdefornyelsen Mimersgadekvarteret, Københavns Kommune
Ingeniør: Atkins Danmark
Landskabsarkitekt: Schønherr Landskab
Entreprenør: Skælskør Anlægsgartnere A/S

Anvendelse

Hovedfunktion : Andet byggeri
Bygningsart : Aktivitetspark

Referencer
Arkitektur DK 06-2012, side 22. Ny arkitektur i Hovedstaden. Copenhagen X, 2011."
BaNanna Park, København N
BaNanna Park, København N
BaNanna Park, København N
BaNanna Park, København N
BaNanna Park, København N
BaNanna Park, København N

FORSIDE | BYGNINGER | ARKITEKTER | ARKITEKTFIRMAEROM PROJEKTET | KONTAKT |

ARKARK.DK blev oprettet i 2007 af arkitekter Esben Larsen og Rimas Steponaitis.
Copyright ©ARKARK.DK 2011. All Rights Reserved. Powered by SCIMORE