Pressens Hus, København

Arkitekt:

Arkitektfirmaet Juul Møller & Erik Korshagen

Det var en vanskelig opgave at indpasse Pressens Hus i en otte meter bred sprække i en gade præget af klassicistiske ildebrandshuse. Men det er lykkedes overmåde elegant med et nutidigt infill-hus, inspireret af Philip Johnssons eget hus. Gadefacaden respekterer de omgivende bygningshøjder, og det smalle hus kan næsten ikke ses i gadebilledets perspektiviske gengivelse.
Det ny hus i Skindergade 5 supplerer pressens kontorbygning i nr. 7 med mødelokaler og kantine. Bygningen udnytter intensivt den lille grund med en stueetage, der dækker hele grunden og danner et hævet gårdrum. Gårdens glasfacade er skråtstillet og følger højdegrænseplanet mod naboskel.
Bygningen er opført af in situ støbt beton med ikke-bærende facader af curtain-walls i mørktmalede stålprofiler i en komposition, der minder om Piet Mondrians malerier. Udfyldningselementerne er stålplader og ruder coated termoglas.
Opførelsesdata

Årstal: 1974 - 1974

Adresse

Skindergade 5
DK-1159 København K

Byggeriets øvrige parter

Bygherre: Den Danske Presses Fællesindkøbs-Forening
Ingeniør: Rambøll & Hannemann A/S
Entreprenør: J. Saabye & Lerche A/S
Konsulent: Ole Schwalbe (kunstnerisk udsmykning)

Anvendelse

Hovedfunktion : Erhverv
Bygningsart : Byhus med kontorer
Særlige aspekter: Præmieret af Københavns Kommunes Kulturfond 1975. Husets arkitekt, Erik Korshagen, fik C. F. Hansen Medaljen i 1995 for dette hus.

Referencer
Arkitektur DK 2-1976, side 59. Guide til Dansk Arkitektur II, side 213. Arkitektur Guide København, side 215. Kasper Lægring og Badeloch Vera Noldus (red.): Skjulte skatte i grænselandet. Dansk bygningsarv i Slesvig og Holsten. Bianco Luno, 2010. "
Pressens Hus, København
Pressens Hus, København

FORSIDE | BYGNINGER | ARKITEKTER | ARKITEKTFIRMAEROM PROJEKTET | KONTAKT |

ARKARK.DK blev oprettet i 2007 af arkitekter Esben Larsen og Rimas Steponaitis.
Copyright ©ARKARK.DK 2011. All Rights Reserved. Powered by SCIMORE